Játsszunk a térrel!

Az Alkotó – Hatvany Csaba

A minket körülvevő végtelen tér láthatatlan, érzékelhetetlen. Csak a benne lévő tárgyak révén szerzünk róla tudomást, lehatároljuk, felosztjuk, kitöltjük és így ismerhetjük meg titkait.

Mindig is hajtott kíváncsiság, hogy ezeket a szabályszerűségeket vizsgáljam. Egy papírlap, szalag vagy néhány pálca csodálatos lehetőséget rejt, hogy belőlük szerkezetek épüljenek. Pár egyszerű szabály, vágások, hajtások, bújtatások és máris létrejön valami, amiben gyönyörködni lehet, ami túlmutat önmagán. Erre a felfedezőútra léphetsz ezen a honlapon. Videók, sablonok, leírások révén tapasztalhatod meg a saját kezed munkája révén, a téged is magába záró, mindenütt jelenlévő teret.

Hatvany Csaba iparművész vagyok. A honlapon lévő tárgyak leírások az én ötleteim, kutatásaim, találmányaim. Igyekszem érhetően, egyszerűen fogalmazni, de néha biztosan nehéz lesz követni, hogy mire is gondoltam. Ne keseredjetek el ha valami elsőre nem sikerül, a térlátás a térbeli gondolkodás fejleszthető, és a befektetett munkával arányos a sikerélmény.

Kalandra fel!

Hatvany Csaba